Skupina The Dead South prichádza na slovenské pódia so svojou neuveriteľnou celosvetovo úspešnou show plnou energie, dobrej nálady a skvelých muzikantských výkonov.

Ak ste ešte o skupine s týmto názvom nepočuli, je najvyšší čas to napraviť. Budete mať jedinečnú príležitosť zažiť jednu z najúspešnejších koncertných kapiel súčasnosti priamo na vlastné oči a uši. Viacnásobne ocenenia cenou  Juno Award za najlepší album v kategórii Traditional Roots Album,  milióny zhliadnutí piesní na youtube i stovky vypredaných koncertov po celom svete, sú tou najlepšou pozvánkou na bratislavský koncert 19.novembra 2021 v MMC.

Skupinu  The Death South asi najlepšie definuje to, odkiaľ pochádza.  Saskatchewan – rozľahlá provincia v prérijnej časti Kanady. Rozlohou zhruba dvojnásobne veľká ako Nemecko a počtom obyvateľov menším  ako jeden milión, poskytuje dostatok priestoru, dostatok prírody i dostatok ticha svojim obyvateľom. Jedného dňa sa štyria z nich – bradatí fúzatí muži v klobúkoch – rozhodli toto ticho vyplniť zvukmi hudby.

Ako sami hovoria, zo štyroch priateľov sa postupne stali štyria bratia. Muzikanti okolo speváka Nata Hiltsa tak stvorili rockovú  kapelu bez bubeníka a  bluegrassovú kapelu bez huslistu, čoho výsledkom je nevídaný fenomén sláčikovej skupiny vypredávajúcej koncertné sály po celom svete. Štýlovo široká škála plynúca medzi bluegrassom, folkom, country  a rockom je v ich prípade  interpretovaná štvoricou sláčikových nástrojov. Violončelo, mandolína, banjo a gitara tak definujú skôr nie to, čo je hrané ale to, ako je to hrané. Ich zvuk vychádzajúci z čisto akustických nástrojov a ľudského hlasu sa na koncerte premieňa na rútiaci sa vlak skvelých harmónií a prináša fanúšikom po celom svete nezabudnuteľný, až živočíšny, koncertný zážitok.


https://www.youtube.com/watch?v=B9FzVhw8_bY

https://www.youtube.com/watch?v=tg0J98DnloQ

Ďaľšie správy

novinky

50 ro(c)kov AC/DC

Pokračovanie

Skrátené otváracie hodiny 7.7.2023

Pokračovanie

Archivačno-manipulačné poplatky za vstupenky.

Pokračovanie

RECORD STORE DAY 2023

Pokračovanie

11 787 titulov skladom

A ďaľšie na objednávku

Zobraziť ponuku
predajna
návrat hore