Koncert Vašek Koubek - Šesťdesiatka!!!

Vašek Koubek  - Šesťdesiatka      

 

13.mája o 19,00 Ticho a spol, Školská ul.14, Bratislava

14.mája o 19,30 U Srnčíka , Devín

 

13.mája navštívi po dlhých rokoch Bratislavu malý veľký muž s harmonikou, nezaraditeľný nespútaný živel moravskočeského pesničkárstva Vašek Koubek.

 

Na javisko znamenajúce svet, prišiel v marci presne pred šesťdesiatimi rokmi a na doskách umeleckých i krčmových scén sa so sebe vlastnou iróniou a obdivuhodnou bravúrou pohybuje už viac ako štyri desaťročia. Je a bol vždy svoj i svojský, úprimný až do morku kosti, schopný v pár veršoch vypovedať celý román. Jediné, čo sa za tie roky menilo boli kulisy - vyštudovaný tlačiar, pridal k svojmu menu titul strojného inžiniera aby sa zapísal do dejín ako jeden zo spolutvorcov štandardizovanej konštrukcie tzv.eurofľaše, vzápätí meniaci prísne rysovacie dosky za bezstarostný život pod hviezdnou oblohou, aby sa podľa vlastných slov živil ako "poľnohospodársky pracovník" - pasením dobytka. V ďalších rokoch vystriedal niekoľko umeleckejších profesií a pracoval ako asistent strihu v Československej televízií a filmových štúdiách Barrandov a jeho kroky neobišli ani divadelnú scénu, za všetky spomeňme aspoň jeho účinkovanie v Národním divadle v Prahe.

Ale všetky tieto "profesie" nakoniec vymenil za inú - pre neho jedine možnú - profesiu slobodného umelca (s dôrazom na slovo slobodný). A tak sa svetom túla ako nezameniteľný pesničkár a harmonikár, autor viac ako desiatky albumov, spisovateľ a básnik, filmár, herec i režisér, ten čo pohrdol výhodami veľkomesta a presídlil sa na vidiek, podnikateľ s nepodnikateľským duchom, majiteľ Vesnického hudebního klubu v Chotěmicích a dlhoročný organizátor Hudebních sklepov na svojom statku, Pohádkového léta v Červené Lhotě, chovateľ všetkého živočísneho a rastlinného čo mu neutieklo a nezvädlo, destilatér a predovšetkým milovník života ako takého.   

 

Svoje príbehy rozpráva, hrá i spieva s rovnakou naliehavosťou a úprimnosťou ako pred rokmi. Tak ako vtedy, prúdia totiž priamo z hĺbky jeho stále dúfajúcej tak trochu/veľmi romantickej i keď životom trochu zomletej duše, ktorá dokáže naliehavé posolstvá, nežné balady i do očí bijúce zámerne prehliadané nepríjemné pravdy podať tak sebeironicky, filozoficky no zároveň tak obyčajne ľudsky, že vyvolávajú očisťujúce slzy cez smiech. Ako sám hovorí, prešiel mnohými cestami, aby si uvedomil, že tento život nestíha "Ať dělám co dělám, na všem skrachuju"a tak sa dal na štúdium východných filozofií, aby sa pripravil na ten ďalší. A v tom budúcom živote by chcel byť planktónom. Ležať si na mori a húpať sa ...

Vašek Koubek odohrá pre svojich fanúšikov v Bratislave 13.5.2015 koncert v Divadelnom klube 10 x10 Ticho a spol. na Školskej ulici 14.  Večer bude zároveň oslavou jeho 60-tych narodenín. Príďte teda s Vaškom osláviť jeho život, pretože si to zaslúži - on totiž dokázal žiť to, o čom mnohí z nás iba nesmelo snívajú.

 

 

Ďaľšie správy

novinky

RECORD STORE DAY 2024

Pokračovanie

TICKETLIVE.SK - ukončenie predaja vstupeniek

Pokračovanie

50 ro(c)kov AC/DC

Pokračovanie

Skrátené otváracie hodiny 7.7.2023

Pokračovanie

11 787 titulov skladom

A ďaľšie na objednávku

Zobraziť ponuku
predajna
návrat hore